Wednesday, 26 December 2012

hari ni

hai best gila hujan mlm nie,yahoo..tak boleh tinggal katil laa mlm nie jwbnya hehehe
paling penting esok pasti bangun lambat'hai apa nax jadilah dgn ank dara sorong nie,hihihi'
tiba2,rindu pula aku nak balik asrama,IMYSM!!
ermmmm,tapi kadang2 terfikir asrama pulak,bosanlah,menyampahlah,penat..n ever..tapi itulah tempat aku perjuangkan ilmu aku...semoga aku dapat teruskan perjuangan disitu sampai berjaya..Aminnnn


Tuesday, 25 December 2012

Saya bosan



Ermm,bosan laaa x tau nak buat apa!!Layan facebook jer,lemah betul..:(

Monday, 24 December 2012

ILY

Hai..I'm always pray the best 4 u...semoga apa yang kamu lakukan diredhoi Allah dan mendapat support yang baik..angah sentiasa mendoakan mama agar berjaya  menggapai impianmu...
I'm alwayS beside you..jgn pernah mengalah dan mudah putus asa..ILYSM...I think you know...

KENA TINGGAL

Hai saya kena tinggal,arrr padan muka..
mama pergi Segamat so sy kena tinggal n jadi akak yang seriously baik sebab kena jaga adik-adik kesayangan di rumah..sedihnya tapi tak per blh buli diorang!!!:)hihihi..
haa hitung2 lagi seminggu kita akan mengahabiskan cuti nie..rasa sekejap laa pulak taun nie berlalu..nk tambah cuti boleh tak???
siapa nak bagi kan???hehehe
bye,salam sayang dari,farah.....


Sunday, 23 December 2012

LUNCH-today

Yummmyyyy..recipe my mum..
hARi ni mKn nie Jerrr :)



Saturday, 22 December 2012

SENSITIF???

Hai..rasanya lama jugak aku tak update blog kan kan kan???tak ada mood nak update sebenarnya...
ermm,hari nie aku nak story something kat sini pasal SENSITIF
korang SENSITIF tak???
sebenarnya tak salah jadi owg yang sensitif,jujur aku pun pernah sensitif tahap gaban,padahal benda tu small matter jer...
biasalah bila mula-mula or first time kita kawan ngan seseorang yup kita memang mudah sensitif!!!,cakap itu ini tak kena,ha!!mungkin kwn kita boleh faham lagi kan??Tapi klu dah hampir setiap hari kita sensitif kwn kita mesti bengang jugak kan???korang pun blh rasa sendiri bila asyik kena pujuk and mengalah pasal benda yang tak matang lagi ,so elakkan lah diri anda daripada sifat SENSITIF..
alaaa mungkin kawan kita nak berlawak jer,kita yg ambik port lebih...OVER!!!Kita pun kena  faham kawan kita jugak jangan  asyik fikirkan diri sendiri jer,nanti lama2 owg mls nak kawan ngan kita,ok????BUT SOMETIMES YOU NEED TO BE SELFISH  okeylah,setakat tu jer,bye..salam sayang dari saya..bye bye.....:)~tiada kena mengena dengan siapa,just story

Thursday, 13 December 2012

Harimau/Gajah



Weh,semalam Harimau melaya kalah lawan gajah.....sedih..
p/s:nie semua sbb pengadil tak adil..:P

Friday, 7 December 2012

STRESS

 
 
Hai semua!!
Hari nie aku pergi SEGAMAT,tujuan utamanya adalah untuk membeli cat yang tak cukup hari tu,haa yup!!
lepas tu terus nak pergi buat kaca mata akak aku 2,
haaa macam2...
herm,pergi segamat ingatkan nak enjoy shopping ,
rupa-rupanya x seperti yang dijangkakan...argggg
aku adalah sikit merungut kat my dad yang aku nak beli kasut..herm macam tu laaa
tapi 'tak dapat'
ermmm,ermmm,ermmmm,ermmmm...sedih laaa
the cost ~only RM69.00..
arr??mahal sangat ker??mama aku bagi jerr tapi abah aku yang...x bagi..
ah,geram....
nie pon tengah geram kakak yang sangat menyebalkan...
tak habis2 nak kacau owg..
tolonglah buat hal sendiri,aku tak pernah kacau dia pon kan???argg,memang tak best ada KAKAK yang asyik kacau daun,menyampah..
tolonglah jangan asyik nak fikir diri sendiri..
ko tak balik better lagi okey kot!!!serius!!!
lain kali kalau dia kacau aku lagi,tengok laaaa....SIAP..
ok laaa membebel,selamat malam sayang.BYE!!

Tuesday, 4 December 2012

Busy Laaa....


Hai semua..lama juga kan x update blog???
sowy laa klu saya ada x follow lagi blog korang,
busy sikit..hari ni pun banyak lagi kerja kena buat-buat muka comel semua...-
'senang hati'hehehe

Erm,yang penting i want to say yes!yahoo!good...
rumah saya dah bertukar warna :D
GOOD JOB!!!
hihihi 2 hari suntuk masa untuk cat umah yang kelihatan suram itu,
so tahniah pada yang menjalankan tugas..
memang cun..

HAPPY: rumah dah jadi cantik dan berseri kembali..
SEDIH: cat tak cukup..
-serious terkilan-:(

Tapi hari ni nak wat puding kuah...yeeee...

Tuesday, 27 November 2012

GPS



hAI..rasa macam lama gile x update blog kan,padahal baru 4 ari tak update..hehe


nak citer pasal hari ahad ari 2..kami sekeluarga gi kenduri kat negeri sembilan so bila ada kesempatan nax keluar 2,alang2 tu jugak laa kami gi kuala lumpur...herm,niat utama nax gi KL adalah nak ambik GPS kat pakngah aku,tapi belum dapat GPS tu laa dia nak sesat,waktu dapat tu tak nak sesat la pulak,herm,lama nak cari jalan keluar balik,MCM ORG TAK DER KERJA PUSING KAT TEMPAT YANG SAMA...hehehe,but akhirnya jumpa laa gak...SYUKUR..
hari Isnin pulak,akak aku ambil temuduga kat mrsm muadzam shah,so dia cakap math susah,pasrah je laaa harap-harap dapat gak,Aminnnnnn..
ok laa sakat tu jer la nak membebel,bye comel/kacak........

Monday, 26 November 2012

dream


Biar mimpi sampai ke bintang...

Semua orang ada impian yang kadang kala untuk kita  menggapai impian itu perlu melalui sebuah ERTI KECEWA..tidak salah untuk berusaha menggapai bintang dilangit tapi cuba redho jika mustahil untuk kita sentuh…begitu juga dengan hati manusia….

Thursday, 22 November 2012

You + Me =Love


I don't wish to be 
everything to everyone,
BUT i would like be 
something
 to someone!!!

MrS SPEcTAcLEs

 
If you know who 'Mrs Spectacles'????
 
Jeng,jeng,jeng.......
She is my beloved sister <3
 
Awak tau x dia slalu buat saya hepi..banyak giler citer yang yg dia sllu share kat saya..
Serious best bersembang ngan kakak sendiri..
selama nie dia tak duduk satu keluarga ngan kami,dia tinggal kat penang(rumah nenek saya)
So,cuti nie dia balik katong,boleh laa saya luangkan masa ngan kakak kesayangan tu,maklumlah tak kakak lain dah kan!!Yeah...
Btw,blog nie pon dia yang banyak top up accessory tau tak???so tengss ALONG!!:D
opss,wait3aku baru teringat dia ada minta maktab aku tau tak??Herm,ya!!!
Yeii,aku harap dia dapat laaa..AMInnnnnn,
Hari isnin nie kot dia dia gi temuduga kat mrsm muadzam shah..harap success ok!!
ok laa,bye...:D