Tuesday, 27 November 2012

GPS



hAI..rasa macam lama gile x update blog kan,padahal baru 4 ari tak update..hehe


nak citer pasal hari ahad ari 2..kami sekeluarga gi kenduri kat negeri sembilan so bila ada kesempatan nax keluar 2,alang2 tu jugak laa kami gi kuala lumpur...herm,niat utama nax gi KL adalah nak ambik GPS kat pakngah aku,tapi belum dapat GPS tu laa dia nak sesat,waktu dapat tu tak nak sesat la pulak,herm,lama nak cari jalan keluar balik,MCM ORG TAK DER KERJA PUSING KAT TEMPAT YANG SAMA...hehehe,but akhirnya jumpa laa gak...SYUKUR..
hari Isnin pulak,akak aku ambil temuduga kat mrsm muadzam shah,so dia cakap math susah,pasrah je laaa harap-harap dapat gak,Aminnnnnn..
ok laa sakat tu jer la nak membebel,bye comel/kacak........

Monday, 26 November 2012

dream


Biar mimpi sampai ke bintang...

Semua orang ada impian yang kadang kala untuk kita  menggapai impian itu perlu melalui sebuah ERTI KECEWA..tidak salah untuk berusaha menggapai bintang dilangit tapi cuba redho jika mustahil untuk kita sentuh…begitu juga dengan hati manusia….

Thursday, 22 November 2012

You + Me =Love


I don't wish to be 
everything to everyone,
BUT i would like be 
something
 to someone!!!

MrS SPEcTAcLEs

 
If you know who 'Mrs Spectacles'????
 
Jeng,jeng,jeng.......
She is my beloved sister <3
 
Awak tau x dia slalu buat saya hepi..banyak giler citer yang yg dia sllu share kat saya..
Serious best bersembang ngan kakak sendiri..
selama nie dia tak duduk satu keluarga ngan kami,dia tinggal kat penang(rumah nenek saya)
So,cuti nie dia balik katong,boleh laa saya luangkan masa ngan kakak kesayangan tu,maklumlah tak kakak lain dah kan!!Yeah...
Btw,blog nie pon dia yang banyak top up accessory tau tak???so tengss ALONG!!:D
opss,wait3aku baru teringat dia ada minta maktab aku tau tak??Herm,ya!!!
Yeii,aku harap dia dapat laaa..AMInnnnnn,
Hari isnin nie kot dia dia gi temuduga kat mrsm muadzam shah..harap success ok!!
ok laa,bye...:D
 
 
 

Wednesday, 21 November 2012

We aRe BeSt pReNd

 
Hye semua...
Hari Rabu nie nax citer pasal kawan baek aku kat maktab rendah sains mara  muadzam shah..
korang tau tak diaorang tu siapa???
yang penting bukan korang.....hihihi main2 jerr..
Ermm,sebenarnya satu form tu kawan aku,tapi biasalah dalam persahabatan mesti ada bahagian yang lebih atau yang sikit istimewa-ngeh-
Ok lah first kawan baek aku kat sana ialah...
 
 
Nama dia NURUL SYUHADA BINTI MAZLI
dia nie seorang yang........(no comment)
hahahaha...
dia anak cikgu aku wak2 kat sk katong 4..
famous???x kot...(jgn mrh)....
comey???entah laaa(cian nyer dia....hihihi awk comey laa)
baik???BAIK!!!ERMMM,DIA BAIK SANGAT!!!......(ye kew???)
pesanan:nak glamour dalam blog aku sangat kan???hermm,puas aty!!!!
(hihihi,senyum sikit)
p/s:wak2 dia baca nie mesti di makin hamun aku punya(x baek,dosa laa awk,hehehe:D)
 
THEN....
 
Ha!!ni MISS NURFARRA ATIKA BINTI MD RAMDI
dia comey kan???(ye la 2)
dia baik laa gak,ganas???(sikit,tapi cool gak kadang2)
pandai???arrr,awk tau tak dia pandai gilerr!!(shuuuu,jangan bagi tau dia saya jelous,k!!)
dia famous,tengok laa muka!!
pesanan:jaga2 ilmu awk,saya nax curi!!
p/s:SENYUM AWK MENAWAN LAAAA(over laa):D
 
 
Ermmmm,ni jerr kot yang saya dah kenal lama so mampu kot jadi kawan baik!!!Yang lain 2???alaaa jgn marah,awk ttp kawan saya...YOU ARE MY FRIEND,OK!!!
 
 
 
 

Tuesday, 20 November 2012

Best Friend

selamat malam semua ;)

malam yang cukup indah nie(ye kew??)sy nax share something ngan korang about "my bff"
no BF,but BFF


Nama BFF saya ialah.........


"Lily suriani"
Awak tau tak dia baik sangat,sangat baik..
saya gembira+suka+senang disisi dia sebagai kawan...
walaupun kita berkawan tak sampai 1 bln di smk SR tapi memori kita banyak dicorakkan,kan??
Klu awk baca entri nie,saya nax awq tau awq sangat bererti buat saya...awk adalah kawan yang terbaik yang pernah saya jumpa..
jika satu saat nnti kita bertemu semula,saya nak awk tau banyak yang saya nax share,luah,cerita kat awq..
sbb saya tau hanya awk sorang jer yg dapat memahami dan beri words kat saya untuk still calm...
thanks,sebab sanggup habiskan masa awk untuk berkawan ngan orang imperfect macam saya nie..
saya harap awk tak keberatan nax kwn ngan saya lagi,even kita dah tak jumpa lagi..
tapi saya serious 'i want to meet you '
Banyak cerita sedih+seeronok+kecewa+cemburu+menyampah yg awq tak dengar lagi...
awq dengak x nie....
JOM JUMPA!!
tapi kat mana??bila??boleh kew??
saya tak tau..
'I MISS REALLY MISS YOU SO MUCH,FWEN'




HAPPY vs SAD

Special to Fatin Hanani:


     

jANGAN NANGIS fATIN..
Happy la sIkiT OK???
Saya tak TAu Klu AWAk BACa NIE AWK Mrh ker,gelak ker,but...
SORRY FAtiN.....





BAKSO SPECIAL




Hai..
today???ermm,mungkin hari yang kosong,tanpa sebarang temujanji,lepak n apa!!uwaaaa,bosan laaa,lepas balik dari cuti kat Penang langsung tak tau nax wat keje apa..Ermm,bosan jugak asyik layan facebook jerr,asyik2 dok chat ngan kawan yg sama,'bosan laa awak...'hehehee,jgn mrh kwn..erMmm,ari nie korang sarapan apa??aku makan 'soto"ermm,yummyyyy sedap jugak!!kenyang perut aku..tengahhari ni nak diet tu yang aku srh grandma aku wat bakso special..-ngeh-dah gemuk sekarang nie...jadi diet laa sikit!!korang nak makan bakso??Jemputlaa datang umah Farah...Biar Farah wat yang special untuk korang..rugi gila klu x dtg,-:P







EnDinG nyER....


Korang pernah bercinta??
korang sayang dia??
klu sayang korang fikir tak,ending percintaan korang???
agak2 jadi macam mana arr???:~



    macam nie ke???
    sakitkan hati klu cam tu...
    atau,macam nie....




    arrr..yang mana nak nie???kalau korang dah tau korang cuma mau suka2 jerr,lebih baik putus sebab buat apa nax sakitkan hati org lain kan????



Monday, 19 November 2012

kAu Yg BerNaMa SaHAbaT

Harga seorang sahabat lagi mahal dari harga emas dan permata,tanpa sahabat mungkin kita tak akan ke tahap kelak,mungkin kita sudah berpisah tapi memori yang kita tempoh selama ini menjadi kenangan untuk kita imbas kembali....
 
Kata-kata puitis ini aku tuju kan khas buat sahabat aku sewaktu di sk keratong 4...
aku bangga ada sahabat seperti kamu,sebenarnya..
selama 7 tahun kita berkawan kau selalu ada disisi ku..temani hari-hariku...
Even,kau dah berubah sekarang atau apa pun yang terjadi pada diri kau,I'm always beside you..jika kau sudah melupakanku,kau perlu tau aku tak pernah melupakan mu..seandainya kita ditakdirkan bertemu lagi,aku mahu melihat dirimu sekarang,apakah benar kata2 mereka yang kau telah berubah??Jika kau telah berubah aku harap jangan kau ubah aku sebagai sahabatmu,sebab kau selalu di carta pertama sebagai sahabat karibku...Aku doakan kau bahagia dengan jalan pilihan kau..semoga satu hari kita bertemu kembali INTAN.....namamu sentiasa di mindaku...
terima kasih kerana sanggup mengorbankan masamu buat diriku......
khas buatmu,
                    INTAN ANIS SYAFINAZ BINTI NORHASHIM

Sunday, 18 November 2012

nama dia AMOI,awak tau x??

Assalamualaikum semua..
oh baik nya aku bagi salam-Alhamdullillah-

Korang semua tau tak yang kat penang ada Amoi???
Alaa mesti laa korang tak tau kan??
Mai sini aku kenal siapa AMOI 2!!
Amoi adalah seekor berok yang sangat jinak...
jinak giler nasib baik ayah aku tak kena gigit ngan dia tempoh hari...
gara2 ayah aku tak lepaskan tali ikat 2 dia mengamuk sampai nak masuk rumah tau tak??
hebat nya dia...-sangat-
Erm...yang tu laa yang aku nak citer sebenarnya...heheheee


Tuesday, 13 November 2012

ENTAH DAN TAK TAHU~

Hye chumill...
saya balik penang cuti nie...
best gilerr,
korang cuti kat aner??
Best tak destinasi korang 2????
hope,best kan???
Ermmm...
baru jer tinggalkan kawan2 kar mrsm Muadzam Shah dah rasa rindu..
rindu nak gadoh2,rindu nak share cerita n banyak lagi..
korang adalah pengalaman terindah aku sepanjang aku di mrsm muadzam shah..
korang tau x korang nie baik sangat??
korang ajar aku banyak pengalaman dalam menempuhi kehidupan...
terima kasih sebab nak jadi kawan kawan aq...
sayang korang tau...